in

2. Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja

Datum održavanja: 30. i 31. maj | Mjesto održavanja: Hotel “Holiday”, Sarajevo, BiH

Try now for free!

2. međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja je edukacija koja će vas na zanimljiv i interaktivan način upoznati s najvažnijim informacijama vezanim za planiranjem istraživanja, pisanje i objavljivanje stručnih radova i originalnih naučnih članaka u indeksiranim časopisima (časopisima sa impakt faktorom). Znanje i vještine u istraživanju i pisanju učesnicima Škole prenose izuzetni stručnjaci u toj oblasti. Renomirana voditeljica Škole prof.dr Livia Puljak i izvrsni predavači svrstavaju ovu Školu među značajne stručne skupove u Bosni i Hercegovini i Regiji.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Try now for free!

Održat će se 30. i 31. maja u hotelu “Holiday” u Sarajevu.

Program škole

U okviru Škole učesnici stiču informacije o osnovama naučnog istraživanja, standardima u medicinskom pisanju, upotrebi različitih software-a i osnovnim statističkim testovima. Govori se o naučnom načinu mišljenja, vrstama studija, naučnim časopisima i publiciranju, ali i planiranju istraživanja, postavljanju hipoteza, prikupljanju podataka, suočavanju s podacima i obradi vlastitih podataka.

Program 2. MEĐUNARODNE ŠKOLE MEDICINSKOG ISTRAŽIVANJA I PISANJA

Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja namijenjena je doktorima medicine, svih subspecijalizacija i specijalizacija, kao i specijalizantima, te doktorima stomatologije, magistrima farmacije i doktorima veterinarske medicine, te studentima medicine i stomatologije, zdravstvenih fakulteta i visokih zdravstvenih škola.

Cijena kotizacije za studente

  • Rane prijave (do 10.05.) – 50 KM
  • Kasne prijave (poslije 10.05.) – 100 KM

Kotizacija uključuje: materijal škole, kafe pauze i certifikat.

O organizatoru

Tekst se nastavlja nakon oglasa

CME MEDICAL UPGRADE je udruženje koje ima osnovni cilj unaprjeđenje medicinske nauke, znanja i prakse, razvijanje vještine u istraživanju i pisanju stručnih i naučnih radova i originalnih članaka u oblasti medicine, povezivanje sa drugim regionalnim, evropskim i svjetskim medicinskim organizacijama sa istim ili sličnim ciljem.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Da li biste ovo preporučili?

5. Kongres hitne medicine (HitRi 2020)

HitRi 2020: 5. Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Rijeci

ZeDaMED - ZENICA'S DAYS OF MEDICINE 2020

ZeDaMED 2020: Otvorene prijave za Organizacioni odbor kongresa