Dani BHAAAS
in

11th days of BHAAAS: Meet the Med Students Session

BHAAAS kongres je multidisciplinarni kongres koji okuplja medicinske i tehničke nauke, organizovan tako da svaki dan iz obje oblasti postoje zasebne sesije. Gosti predavači su članovi akademija nauke u Americi, inostranstvu i BiH, a medicinske sesije ove godine su posvećene: Oncology and Pathology, Psychiatry, Breast, Orthopedics, Family Medicine, Intensive Care, Neurosurgery and Spinal Surgery, Plastic Surgery i General Surgery.

Više o 11. danima Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti.

Ove godine u sklopu kongresa planirana je posebna sesija posvećena studentima medicine „Meet the med students“ (23.juni). Tom prilikom kroz niz kratkih predavanja i panel diskusiju studenti će imati priliku da u otvorenoj i opuštenoj atmosferi razgovaraju, postavljaju pitanja i upoznaju se s vrhunskim doktorima s prestižnih klinika u svijetu, a neki od njih su :

  • IBRAHIM OMERHODŽIĆ, M.D., Neurosurgery, University Clinical Centre Sarajevo
  • EMIR FESTIĆ, M.D., M.S., Pulmonary Medicine and Critical Care Medicine, Mayo Clinic
  • MAHIRA TANOVIĆ, M.D., FACS, Plastic Surgery, Advanced Plastic Surgery of the North Shore
  • KENAN ARNAUTOVIĆ, MD, PHD, Professor of Neurosurgery, Semmes-Murphey Clinic and Department of Neurosurgery,University of Tennessee Health Science Center College of Medicine, Memphis, TN, USA
  • ESAD BOSKAILO MD, Psychiatry, Associate Professor of Psychiatry, University of Arizona
  • DUSICA BABOVIĆ-VUKSANOVIĆ, M.D., Pediatrics and Medical Genetics, Mayo Clinic
  • GORDAN SRKALOVIĆ, MD, PHD, Medical Oncology and Hematology, Herbert-Herman Cancer Center
  • ELDIN KARAIKOVIĆ, M.D., Ph.D., Orthopaedic Surgery, Adult & Pediatric Spine Surgery, Orthopedic Trauma, NorthShore Medical Group

Također, na sesiji će studenti medicine i stomatologije s različitih Univerziteta u BiH predstaviti svoje projekte, studentski aktivizam i kongrese.

Učešće za sve studente na svim sesijama tokom svih dana kongresa je besplatno (uz obavezu pokazivanja indeksa). Prijaviti se možete ovdje.

Ne propustite izuzetnu priliku da unaprijedite svoje znanje, ojačate internacionalne konekcije i učestvujete u panel diskusiji s vrhunskim stručnjacima!

Da li biste ovo preporučili?

Spancer Foundation grant

Spencer Foundation’s Small Research Grant Program to Support Education Research Projects

THINK OUTSIDE THE BOTTLE

CEM: Osvojite 500 KM za najbolji video!