in

HitRi 2020: 5. Kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem u Rijeci

Datum održavanja: 27. – 29. mart | Mjesto održavanja: Rijeka, Hrvatska

Kongres hitne medicine (HitRi) je projekt organiziran od strane Fakultetskog odbora svih studenata (FOSS MedRi) Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Ovogodišnji, 5. Kongres hitne medicine održat će se od 27. do 29. marta na Medicinskom fakultetu u Rijeci.

HitRi 2020

Kongres hitne medicine osmišljen je kao trodnevni edukacijski i znanstveno-stručni projekt. Svojim sadržajem i tematikom privlači, ne samo studente medicine, već studente svih fakulteta kojima je hitna medicinska pomoć u djelokrugu stručnog rada. Već petu godinu za redom Kongres se odvija kroz radionice, plenarno i stručna predavanja te izlaganja studentskih znanstveno-istraživačkih, preglednih radova i prikaza slučaja. Radionice vode stručnjaci Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.

5. Kongres hitne medicine (HitRi 2020)

Predavanja

Kongres započinje plenarnim predavanjem stručnjaka iz područja hitne medicine i srodnih specijalnosti. Svojim izlaganjem omogućuju sudionicima usvajanje teorijskog znanja i daju uvod u tematiku Kongresa. Aktivni sudionici Kongresa imaju priliku, neki i po prvi put, izlagati vlastite znanstveno-istraživačke i pregledne radove te prikaze slučaja. Sažetke radova sudionici moraju poslati do 19. februara kako bi se isti mogli recenzirati i objaviti u zborniku sažetaka Kongresa.

Radionice

Svake godine, na Kongresu održava se šest radionica na kojima sudionici usvajaju nove i usavršavaju već postojeće manualne vještine. Radionice 5. Kongresa hitne medicine su: Porod na terenu, Mehanička ventilacija u izvanbolničkim uvjetima, Zbrinjavanje traume u izvanbolničkim uvjetima, Klinički scenariji, FAST ultrazvuk i Kirurško šivanje. Sudionici su podijeljeni u manje grupe, te svaka grupa prolazi sve navedene radionice tijekom drugog i trećeg dana Kongresa.

Kotizacije i registracija

Prijave se zatvaraju zaključno s 12. veljače s toga Vas pozivamo da se požurite i prijavite putem Google obrasca. Link možete naći na službenoj Facebook stranici Kongresa (@HitRi2020). Sve dodatne informacije možete pronaći na našoj Facebook stranici i Instagram profilu, a za sve upite obratite nam se na službeni e-mail Kongresa: kongres.hitne.medicine@gmail.com.

Da li biste ovo preporučili?

Internacionalni Kongres Studenata Medicine u Varšavi - WIMC

Internacionalni Kongres Studenata Medicine u Varšavi – WIMC 2020

Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja

2. Međunarodna škola medicinskog istraživanja i pisanja