in

Ljetna škola medicine Sankt-Peterburgu

Upoznajte prilike za studiranje medicine i specijalizaciju u Rusiji.

Ljetna škola medicine na Sjevero-zapadnom državnom medicinskom univerzitetu “I.I. Mechnikov” u Sankt-Peterburgu sedmodnevni je program koji će se održati od 18. do 25. augusta 2019. Ima za cilj upoznati studente iz cijelog svijeta sa prilikama za učenje i specijalizaciju u Rusiji – kroz učenje medicine u multikulturnoj grupi.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Program škole podijeljen je na dva modula. Prvi modul obuhvata uvodna predavanja iz medicine, osnove ruskog jezika (izborno), posjete klinikama i istraživanja slučaja, upoznavanje sa inovacijama i unapređenjem kvaliteta. Pored navedenog polaznici će se upoznati sa organizacijom sistema javnog zdravstva i medicinske edukacije u Rusiji.

Drugi modul ima za cilj upoznati polaznike sa ruskom kulturom kroz obilazak muzeja i gradskih atrakcija. Učešće u školi nosi 1,5 ECTS bodova.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Cijena učešća na Ljetnoj školi iznosi 350$.
U cijenu su uračunata predavanja, obroci, ekskurzije i garantno pismo za vizu. Troškovi smještaja, vize i puta nisu uračunati u cijenu. Organizator će na zahtjev učesnika pomoći u pronalasku smještaja.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Pored Ljetne škole medicine planirana je i Zimska škola medicine koja će se održati od 15. do 21. decembra.

Da li biste ovo preporučili?

InciSion B&H obilježio godišnjicu postojanja

InciSioN Bosnia & Herzegovina obilježio godišnjicu postojanja

Ljetna škola reanimacije u Tuzli

2. ljetna škola reanimacije u Tuzli: Otvorena registracija učesnika!