in

Uvod u radiologiju – CT grudnog koša

”Uvod u radiologiju – sve što jedan doktor medicine treba znati” je naziv novog projekta Komiteta za medicinsku edukaciju (SCOME) pri BoHeMSA-i. Kroz višemjesečni projekat ćemo se upoznati sa bazičnim radiološkim metodama i prednostima koje one nude. Ono što nam je veoma bitno, te je ujedno i cilj našeg projekta, jeste da ukažemo na važnost radiologije u svakodnevnom radu ljekara.

Projekat će se implementirati kroz nekoliko webinara u kojima ćemo imati priliku steći osnove ultrazvuka, radiografije (RTG), kompjuterizovane tomografije (CT) i magnetne rezonancije (MR).

Drugi webinar će se održati u ponedjeljak, 21.12.2020. godine, sa početkom u 19 h. Gost predavač je doktor Malik Galijašević, specijalizant radiologije i doktorant na Univerzitetskoj klinici za neuroradiologiju, Medicinski univerzitet Innsbruck.

Doktor Galijašević je bivši student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji je oduvijek bio zaljubljenik u svijet radiologije. Na ovom Webinaru predstaviti će nam CT grudnog koša, osnove koje svaki doktor treba znati te zanimljive slučajeve, kako bi nam više približio ovaj segment radiologije i olakšao buduću praksu.

Pravo na učešće imaju svi ljubitelji medicine koji imaju želju da se upoznaju sa uzbudljivim svijetom radiologije te uz pomoć brojnih predavača, doktora specijalista, nauče nove stvari iz osnovnih oblasti radiologije i prošire svoja znanja.

Da li biste ovo preporučili?

Reci mi doktore Kviz

“Reci Mi, Doktore” – Kviz

webinar akutna stanja u neurohirurgiji

Webinar: Akutna stanja u neurohirurgiji