in

Webinar: Neurološki poremećaji povezani sa COVID-19

COVID-19

COVID-19 je naziv novog projekta Komiteta za medicinsku edukaciju (SCOME) pri Udruženju studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSA. U narednom periodu upoznat ćemo se sa utjecajem pandemije na mentalno zdravlje, kliničkom prezentacijom i tretmanom oboljelih, kao i sa biološkim aspektom SARS-CoV-2 virusa. Projekat će se implementirati kroz nekoliko webinara.

Neurološki poremećaji povezani sa COVID-19

Iako su komplikacije respiratornog sistema od COVID-19 najčešće i one o kojima se najviše govori, sve je više izvještaja o zahvaćenosti centralnog i perifernog nervnog sistema. “Neurološki poremećaji povezani sa COVID-19” je treći webinar u nizu, a gost predavač je prof. dr. sc. Vanja Bašić Kes, spec. neurologije.

O predavaču

Profesorica Bašić Kes je diplomirala i doktorirala na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te specijalizirala neurologiju na Klinici za neurologiju KBC „Sestre milosrdnice.” Naučno-stručno se osposobljavala na King’s College Hospital u Londonu, te na Weill-Cornell College u Salzburgu. Naučni je savjetnik Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i stalni je član Nacionalnog odbora za znanost Republike Hrvatske.

Otvoreno za sve ljubitelje medicine

Webinar će se održati u petak, 15. 01. 2021. godine sa početkom u 17:00 h na Zoom platformi. Pravo na učešće imaju svi ljubitelji medicine, ali i oni koji su zainteresirani za ovu temu te vas pozivamo da nam se pridružite i da zajedno naučimo nešto više.

Da li biste ovo preporučili?

Akutna stanja u torakalnoj hirurgiji

Webinar: Akutna stanja u torakalnoj hirurgiji

Internacionalni Kongres Studenata (Bio)medicine "Tuzla Brain Week"

TBW 2021 – 8. po redu Internacionalni Kongres Studenata (Bio)medicine u Tuzli