STOP RAKU GRLIĆA MATERICE 2021: Uloga budućih liječnika u unaprijeđenju prevencije raka grlića materice
in

Webinar: Uloga budućih liječnika u unaprijeđenju prevencije raka grlića materice

Budite sudionikom studentskog webinara: “STOP RAKU GRLIĆA MATERICE 2021: Uloga budućih liječnika u unaprijeđenju prevencije raka grlića materice” i kroz predavanje i diskusiju studenata završnih godina medicinskih fakulteta proširite svoje znanje o gorućem globalnom javnozdravstvenom problemu kakav je rak grlića materice.

Webinar se održava kao jedna od aktivnosti u sklopu edukativno-humanitarne akcije “STOP RAKU GRLIĆA MATERICE 2021”, koju sprovode studenti iz četiri bosansko-hercegovačka grada: studenti medicine u Tuzli, Sarajevu, Mostaru i Zenici.

Akcija se sprovodi pod mentorstvom prof. dr. Dženite Ljuce, šefice Katedre za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Tuzli, u organizaciji krovnih studentskih udruženja: Udruženja studenata medicine u BiH – BoHeMSA, Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” uz podršku Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu te Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru “MEFMO”.

Govoriti će:
– Amar Durmić, student VI godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (SV Medicus)
– Ilma Spahić, studentica V godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli (BoHeMSA)

Datum održavanja: 27. januar
Vrijeme održavanja: 20:00

NAPOMENA: Broj učesnika na Zoom Meetingu je ograničen tehničkim mogućnostima aplikacije. Svi koji se ne budu uspjeli preko predviđenog prijavnog obrasca moći će pratiti webinar putem živog prijenosa koji će biti upriličen na Facebook stranici Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA.

Da li biste ovo preporučili?

Transplantacija bubrega: novi organ za novi život

Transplantacija jetre: druga najčešća transplantacija solidnih organa