in ,

TBW2019: Besplatno provedite 3 dana u Tuzli učeći o neuroznanosti

Učite o mogućnostima izmjene i nadogradnje samog mozga kroz saradnju medicinskih i inženjerskih nauka!

Tuzla Brain Week 19: Neuroplastičnost mozga

Tuzla Brain Week je projekat pokrenut 2013. godine ispred Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“. Prvobitno je osnovan u okviru globalne kampanje „Brain Awareness Week“ koja se održava pod pokroviteljstvom DANA fondacije (New York, SAD) i Federacija evropskih neuroznanstvenih društava (FENS). Tako je ovaj projekat i dalje ostao jedini u Bosni i Hercegovini koji svake godine godine dobija njihovu podršku. Cilj samog projekta jeste promocija neuroznanosti, novih poduhvata, činjenica, ideja, integracija neuroznanosti sa drugim naukama i umrežavanje studenata.

Prethodnih 5 godina je projekat bio uspješno sproveden i postavljen na veći nivo. Ove godine pričamo o mogućnostima izmjene i nadogradnje samog mozga, zajedno kroz saradnju medicinskih i inženjerskih nauka, te putem glavne teme Tuzla Brain Week 19 : Neuroplastičnost mozga.

Projekat sastoji iz sljedećih dijelova:

  • plenarna predavanja od strane stručnih ljekara iz neuroznanosti i srodnih grana medicine te
    profesora inženjerskih nauka;
  • stručne radionice za studentne koje će biti održane u saradnji sa ljekarima i profesorima Medicinskog fakulteta, Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i inženjerskih nauka;
  • dobne radionice namijenjene svim starosnim skupinama građana Tuzle;
  • kvizovi i takmičenja za studente.

Ovim putem i Vas želimo pozvati da u drugoj sedmici marta ( 11.-15.03.) dođete u Tuzlu i budete dio velikog mozaika nauke, ideja i djela. Dio mozaika koji već ima svoju tradiciju i svoje mjesto u svjetskoj Sedmici mozga.

Registracija učesnika

Registrovati se možete putem online forme. Krajnji rok za prijave je 25. januar 2019. godine, nakon čega ćete biti obaviješteni o potvrđenom učešću.

Maksimalan broj je 30 učesnika.

Aktivni učesnici imaju priroritet u samoj registraciji. Ukoliko izaberete opciju aktivnog učesnika, dobiti ćete dodatne informacije o pravilniku pisanja naučno-istraživačkog rada. Nakon izlaganja Vašeg rada, dobiti ćete certifikat koji je priznat od strane DANA fondacije, Federacije Europskih neuroznanstvenih društava, te bodovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona.

Registracija je BESPLATNA, učesnici će imati obezbijeđen smještaj za 3 noćenja sa 2 obroka.

Sva dodatna pitanja možete poslati na e-mail adresu: tbw.medicus@gmail.com sa naslovom u
e-mailu: [ TBW19 – internacionalni učesnik/ica – (Predmet Vašeg upita) ]

Preuzmite pozivno pismo!

Registracija

Da li biste ovo preporučili?

InciSioN

Konkurs za prijem novih članova u InciSioN

Šesta sedmica mozga u Tuzli