in

BoHeMSA LC Tuzla: Obilježena Evropska sedmica debljine

Evropska sedmica debljine je projekt koji Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – BoHeMSA implementira po drugi put u sklopu Komiteta za javno zdravlje.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

O važnosti projekta razgovarali smo sa Azrom Šadić, lokalnim oficirom za javno zdravlje, koja je zajedno sa Naidom Salković organizirala ovaj projekat u ponedjeljak 27. maja.

Povećana incidenca hipertenzije i dijabetesa u drugoj i trećoj deceniji života

“S obzirom da mnoge bolesti u svojoj etiologiji iza sebe kriju manjak fizičke aktivnosti, lošu i nekvalitetnu ishranu kao i povećanu tjelesnu masu, potrebno je edukovati javnost o svim riziko faktorima. Često mlađa populacija vodi baš ovakav brzi način života uslijed obaveza – što nije pozitivno jer u posljednjih nekoliko godina sve je veća incidenca oboljenja kao što su hipertenzija ili dijabetes u drugoj i trećoj deceniji života.” istakla je Azra Šadić. Zbog toga su, kako kaže, kao Udruženje, omogućili svim zainteresovanim studentima da naprave odušak od učenja jednim kvalitetnim treningom u teretani “Fitness i aerobic studio Life“.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Evropska sedmica debljine - BoHeMSA Tuzla
Fitness i aerobic studio Life

“Brzim dnevnim vježbama, kvalitetnijom ishranom i brigom o sebi možemo spriječiti mnoga oboljenja, tako što ćemo ukloniti neke od promjenljivih riziko faktora” dodala je Šadićeva.

Svakodnevni trening popravlja fizičko i psihičko stanje

Tekst se nastavlja nakon oglasa

“Trening je vodio certificirani trener Dario Mujkanović, koji je pokazao niz vježbi sa kettelbellom, te nas naučio kako da ih pravilno izvodimo. Onda je uslijedio intenzivan trening zbog kojeg su se svi prisutni preznojili :)” kazala je druga koordinatorica Naida Salković dodavši da je cilj ovog treninga bio ukazati na važnost fizičke aktivnosti u prevenciji pretilosti, ali i na mnoge druge beneficije koje svakodnevni trening može imati na fizičko i psihičko stanje čovjeka.

Da li biste ovo preporučili?

Loading..
Ljetna škola CSI

Ljetna škola CSI u Rijeci: Obiteljsko nasilje

Edukativne radionice na engleskom jeziku

PRONI: Edukativne radionice na engleskom jeziku u Banja Luci