in

Članovi “Medicusa” vršili sanitetsko obezbjeđenje supermaratona Tuzla-Srebrenica

Od “Tuzlanske kapije” do Potočara

Sjećanje na genocid u Srebrenici

U memorijalnom centru Potočari, jučer je održana komemoracija i dženaza za 35 žrtava genocida u Srebrenici.  Kao vid odavanja počasti, Atletski klub “Sloboda Tehnograd” organizovao je supermaraton koji se trčao od Tuzle do Srebrenice. Tridesetak maratonaca krenulo je s “Tuzlanske kapije” na put dug oko 133 kilometara. Duž puta sanitetsku podršku i pratnju im je pružao tim Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Članovi
Supermaraton je krenuo sa “Tuzlanske kapije”

“Veoma sam sretna što nam je ukazano povjerenje da budemo sanitetsko obezbjeđenje na tako značajnom događaju za Bosnu i Hercegovinu, posebno za Srebrenicu. Održani Supermaraton 2018 Tuzla – Srebrenica, u pratnji naših studenata kao medicinske ekipe prve pomoći, ukazao nam je na mnoge vrijednosti, a posebno učinio mene, kao i Studentsko vijeće MEDICUS, te Medicinski fakultet Tuzla ponosnim što smo sudjelovali u svemu tome.” kazala je za naš portal Nermina Gazibara, članica Studentskog vijeća Medicus.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Članovi
Ekipa Studentskog vijeća “Medicus”

U svakom trenutku spremni pružiti pomoć

“Tokom samog puta i dolaska u Memorijalni centar osjećala sam ponos i zadovoljstvo što sam dio ekipe koja predstavlja svoj fakultet… Ponosna sam jer smo ekipa koja je spremna u svakom trenutku, čvrstog stava i odlučnosti dati sve od sebe, sa ciljem da pomogne i predstavi fakultet na najbolji mogući način na ovaj veoma težak dan kako za žrtve genocida, tako i za nas pojedince.” dodala je Gazibara, zahvalivši se Atletskom klubu “Sloboda Tehnograd” na ukazanoj prilici i povjerenju.

Članovi
U posjeti nani Fati Orlović

Posjetili nanu Fatu Orlović

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Maratonci su na svoje odredište stigli u kasnim popodnevnim satima, a tokom istrčavanja dionice, svratili su i do, naše heroine, nane Fate Orlović.

Galerija fotografija

Da li biste ovo preporučili?

1 point
Upvote Downvote
Dijalog za budućnost

Javni poziv za projektne prijedloge (Dijalog za budućnost)

Džana Atlić - učešće u NATO vježbi

Dr. Atlić: “U Bosni i Hercegovini do sada nije bilo projekata ove vrste”