in

Članovi “Medicusa” vršili sanitetsko obezbjeđenje supermaratona Tuzla-Srebrenica

Od “Tuzlanske kapije” do Potočara

Sjećanje na genocid u Srebrenici

U memorijalnom centru Potočari, jučer je održana komemoracija i dženaza za 35 žrtava genocida u Srebrenici.  Kao vid odavanja počasti, Atletski klub “Sloboda Tehnograd” organizovao je supermaraton koji se trčao od Tuzle do Srebrenice. Tridesetak maratonaca krenulo je s “Tuzlanske kapije” na put dug oko 133 kilometara. Duž puta sanitetsku podršku i pratnju im je pružao tim Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus”.

Članovi "Medicusa" vršili sanitetsko obezbjeđenje supermaratona Tuzla-Srebrenica
Supermaraton je krenuo sa “Tuzlanske kapije”

“Veoma sam sretna što nam je ukazano povjerenje da budemo sanitetsko obezbjeđenje na tako značajnom događaju za Bosnu i Hercegovinu, posebno za Srebrenicu. Održani Supermaraton 2018 Tuzla – Srebrenica, u pratnji naših studenata kao medicinske ekipe prve pomoći, ukazao nam je na mnoge vrijednosti, a posebno učinio mene, kao i Studentsko vijeće MEDICUS, te Medicinski fakultet Tuzla ponosnim što smo sudjelovali u svemu tome.” kazala je za naš portal Nermina Gazibara, članica Studentskog vijeća Medicus.

Članovi "Medicusa" vršili sanitetsko obezbjeđenje supermaratona Tuzla-Srebrenica
Ekipa Studentskog vijeća “Medicus”

U svakom trenutku spremni pružiti pomoć

“Tokom samog puta i dolaska u Memorijalni centar osjećala sam ponos i zadovoljstvo što sam dio ekipe koja predstavlja svoj fakultet… Ponosna sam jer smo ekipa koja je spremna u svakom trenutku, čvrstog stava i odlučnosti dati sve od sebe, sa ciljem da pomogne i predstavi fakultet na najbolji mogući način na ovaj veoma težak dan kako za žrtve genocida, tako i za nas pojedince.” dodala je Gazibara, zahvalivši se Atletskom klubu “Sloboda Tehnograd” na ukazanoj prilici i povjerenju.

Članovi "Medicusa" vršili sanitetsko obezbjeđenje supermaratona Tuzla-Srebrenica
U posjeti nani Fati Orlović

Posjetili nanu Fatu Orlović

Maratonci su na svoje odredište stigli u kasnim popodnevnim satima, a tokom istrčavanja dionice, svratili su i do, naše heroine, nane Fate Orlović.

Galerija fotografija

Da li biste ovo preporučili?

Dijalog za budućnost

Javni poziv za projektne prijedloge (Dijalog za budućnost)

Džana Atlić - učešće u NATO vježbi "Bosna i Hercegovina 2017"

Dr. Atlić: “U Bosni i Hercegovini do sada nije bilo projekata ove vrste”