Tuzla Brain Week 2020
in

TBW 2020: Produžene prijave za Organizacioni odbor

Poziv je otvoren do petka (06.12.2019.) do 17 sati!

Tuzla Brain Week (TBW) je tradicionalni projekat Studentskog vijeća “MEDICUS” koji se obilježava svake godine u sredini mjeseca marta, unazad već šest godina.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Zašto Tuzla Brain Week?

Prva ideja projekta se javila zahvaljujući angažmanu i želji studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli za javnom promocijom neuroznanosti u svakodnevnim životnim aktivnostima generalne javnosti, sa posebnim akcentom na očuvanje, poboljšanje i prevenciju zdravstvenih oboljenja vezanih za neurološki sistem, koji važi kao jedan od najkompleksnijih organskih sistema u ljudskom organizmu.

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Globalna inicijativa “Brain Awareness Week”

Projekat se obilježava u okviru globalne inicijative “Brain Awareness Week” (BAW) koja je pokrenuta od strane DANA fondacije i koja se obilježava od 1995. godine. U zadnjih par godina BAW inicijativa uvažava u redovnoj podršci i Federacije europskih neuroznanstvenih društava (FENS) kao krovne organizacije za neuroznanost i sve inicijative iz tog polja u Europi.

Postanite dio Organizacionog odbora

Tekst se nastavlja nakon oglasa

Poziv za članove organizacionog odbora projekta Tuzla Brain Week 2020 je otvoren do petka (06.12.2019.) do 17 h. Zakašnjele prijave se neće uzeti u obzir.

Da li biste ovo preporučili?

Loading..
Hronični bol

Poziv na edukaciju “Hronični bol”

SaMED 2020

SaMED 2020: podsticanje, motivisanje i povezivanje studenata medicine na globalnom nivou